top of page

Održiva mobilnost i cikloturizam


U sklopu Europskog tjedna mobilnosti 20. rujna 2017. (srijeda) je u koprivničkom Domu mladih održana panel rasprava o održivoj mobilnosti i cikloturizmu. Na raspravi su gostovali zastupnici u Europskom parlamentu Davor Škrlec (Hrvatska) i Michael Cramer (Njemačka). Panel rasprava nosila je naziv „ Grad bicikla“.

Kad pričamo o samom biciklizmu i biciklima, Koprivnica je definitivno najveći brend u ovoj zemlji s obzirom na to da smo poznati po našim biciklima. Poznati smo i po našim pješačko-biciklističkim stazama kojih imamo 75 kilometara. Koprivnica se zato naziva hrvatska prijestolnica biciklizma.

Njemački zastupnik u parlamentu Michael Cramer inicijator je dva biciklistička projekta kojima se održivi turizam povezuje s europskom poviješću i kulturom. Upravo je o tome pričao na panelu koji je održan pod pokroviteljstvom Ureda gradonačelnika Mišela Jakšića. Također je i predstavio svoju knjigu pod nazivom „Iron Curtain Trail, From Hof to Szeged „ čiji je glavni cilj živjeti, disati i iskusiti povijest u svom najčišćem obliku.


bottom of page